Personal Training

Wat is Personal Training?

Er zijn oneindig veel manieren om naar een doel toe te werken. De vraag is altijd, welke is de beste, waar heb ik het meeste baat bij, en wat past mij ? Een personal trainer helpt je hierbij. Als specialist op de gebieden voeding en bewegen werkt hij 1 op 1 met zijn cliënten naar een vooraf bepaalde doelstelling.
Personal training kan in tegenstelling tot de andere diensten van Vuurens – Leefstijl & Training op verschillende locaties aangeboden worden. Dit kan bij je thuis zijn, in de vrije natuur of in een sportschool.

Voordelen van Personal Training

Een personal Trainer is er niet voor iedereen maar een Personal Trainer heeft vele voordelen die je niet hebt wanneer je zelfstandig traint. Hier zijn 8 voordelen van Personal Training

1. Motivatie
Het grootste probleem bij mensen die zelfstandig trainen is dat ze na een bepaalde periode al de motivatie verliezen om met een eigen work-out schema aan de slag te gaan. Een Personal Trainer kan je voorzien van structuur en verantwoordelijkheid, hij helpt je om een gezonde levensstijl te ontwikkelen en om je gezondheid te bevorderen.

2. Persoonlijk programma
Ben je beperkt vanwege een chroinische ziekte/ aandoening, herstellende van een ziekte of heb je een bepaald doel voor ogen (bv het lopen van een marathon) dan zal een Personal Trainer met jou werken een voor jou zo gezond en efficient programma dat je hierin helpt het uiterste eruit te halen en je doelen te bereiken.

3. Rendement
Een Personal Trainer helpt je om te focussen op resultaat. Hij zorgt ervoor dat je geen voor jou inefficiente work-out hoeft te doen. Een Personal Trainer heeft een duidelijk plan van aanpak zodat je in een minimum aan tijd een maximaal resultaat behaalt.

4. Technische vaardigheden
Beoefen je een bepaalde sport en wil je daar beter in worden dan zal een Personal Trainer je vaardigheden aanleren om je techniek te verbeteren. De Personal Trainer zal de vaardigheidstraining opnemen in je programma zodat je niet alleen kracht- en uithoudingsvermogen, maar ook behendigheid en focus verbetert.

5. De eerste keer
Als je een absolute beginner bent in de wereld van fitness is een Personal Trainer de ultieme coach voor je. Een Personal Trainer laat je kennismaken met een eenvoudige en effectieve routine en voordat je het weet heb je het vertrouwen en de kennis om alleen verder te gaan.

6. Het doorbreken van de sleur
Als je al jaren bezig bent en je hebt de vorm en conditie al en je bent vastgeroest in een bepaalde manier van trainen dan is de Personal Trainer voor jou de oplossing om meer plezier te krijgen in je training. Door middel van nieuwe functionele trainingen kan hij je weer opnieuw een uitdaging geven zodat het weer leuker wordt en je motivatie weer gaat stijgen.

7. Eigen schema’s maken
Als je uiteindelijke alle facetten wilt leren om zelf een eigen fitnessprogramma te maken dan heb je niet meer dan een paar maanden een Personal Trainer nodig. Alle goede Personal Trainers leren je de basisprincipes van het opbouwen en wijzigen van een fitnessprogramma om maximale resultaten te behalen.

8. Veilig trainen
Een Personal Trainer let op je houding, kent jou kracht en weer hoe hij met signalen van je lichaam moet omgaan. De meeste mensen weten niet om te gaan met bepaalde subtiele signalen die ons lichaam afgeeft. We gaan door ondanks de pijn of we geven juist weer te snel op. Omdat een Personal Trainer constant bij je is en je continu in de gaten houdt, weet hij precies op welke momenten hij je moet pushen om door te gaan en op welke momenten hij het rustiger aan moet doen.

Benieuwd of Personal Training iets voor jou is?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken of een gratis proefles in te plannen!

Personal training Boksen