Bootcamp

Wat is Bootcampen?

Bootcamp is in groepsverband sporten in de buitenlucht onder begeleiding van een trainer. Is binnen in een sportschool zitten niks voor jou? Maar wil je fit, sterk, soepel, strak en in de buitenlucht in beweging zijn? Dan is Bootcamp echt iets voor jou! Bootcamp trainingen bestaan o.a. uit: hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen in de buitenlucht. De ideale work-out om je sterk, strak, slank en energiek te laten voelen.

Kenmerken van Bootcamp trainig

De belangrijkste kenmerken voor een Bootcamp training zijn:

  • Sporten met plezier
  • Actief bewegen in de buitenlucht
  • In groepsverband je conditie en je (spier)kracht verbeteren
  • Fit en soepel worden (of blijven)
  • Op je eigen niveau trainen
  • Afwisselende en uitdagende trainingen

Niveau van de Bootcamp trainingen

De trainers van Vuurens – Leefstijl & Training zijn opgeleid om deelnemers met verschillende niveau’s binnen een goed te kunnen begeleiden en uit te dagen binnen de grenzen van de deelnemers. De trainingen worden gegeven in een uitdagende omgeving. Door o.a. het gebruik van je eigen lichaamsgewicht, de bankjes in het park, de traptreden en het mulle zand wordt de omgeving volledig benut. De trainer zorgt geregeld ook voor materialen als touwen, kettlebells en TRX’en.

 

Waarom Bootcampen ook iets voor jou is

Raak jij bij het woord ‘sporten’ al vermoeid en heb je die sportbroek alleen in huis gehaald omdat ‘ie zo fijn zit (oké vooruit, en vanwege de leuke kleurtjes)? Hele kleine kans dat je de kop van dit artikel dan wilt geloven. Maar dit artikel is juist bedoeld voor die mensen die zich in bovenstaande herkennen, die denken dat sporten écht niet hun ding is en die het woord bootcamp al helemaal niet over hun lippen krijgen.

Er zijn drie aspecten die jou waarschijnlijk toch altijd over de streep weten te trekken. Want echt, bootcamp kan je zoveel positiefs opleveren. Zowel fysiek als mentaal.

De kracht van samen
Kijk je tijdens het ‘planken’ naar rechts, dan zie je een ijzersterk lichaam en een verbeten hoofd dat op standje ‘fanatieker dan fanatiek’ staat. Kijk je links, dan zie je een ietwat onzekere houding; de plank is nog niet helemaal zoals ‘ie moet zijn. Maar toch ook krachtig, ieder op z’n eigen manier. En dat spreekt zo aan bij bootcampen. Dat groepsgevoel, dat het niet erg is dat jij 10 sit ups doet terwijl de ander er al 40 telt. Dat is juist wat motiveert. Samen trainen in een groep, maar toch op je eigen niveau.

Van je tenen tot je kruin
Ken je die uitspraak van spierpijn in spieren waarvan je niet eens wist dat je ze had? Nou, dat is geen fabel. Met bootcamp train je alles, en ja, dat voel je de volgende dag. En de dag erna. De trap amper op kunnen komen, de wc-pot die voor je gevoel meters is verlaagd; die dingen. De wetenschap dat je bepaalde spieren in jouw lichaam – die je normaal gesproken zou vergeten – tijdens het bootcampen aan het werk zet, geeft je een soort euforisch, onoverwinnelijk gevoel. Zo van zie je wel? Ik heb jullie weten te vinden en ik zet jullie aan het werk ook!

Sporten in de buitenlucht
We weten allemaal dat bewegen voor stressvermindering kan zorgen en dat is bij bootcamp niet anders. Maar er zijn een aantal aspecten aan bootcamp die je hoofd nog net wat rustiger weten te krijgen dan een uurtje sportschool of een rondje hardlopen. Het feit dat je buiten bezig bent, en dat je gebruik maakt van dat wat je tegenkomt in de natuur, is iets waar je je helemaal in kunt verliezen.

Bootcamp Rooster

Maandag:        20:30-21:30 (Locatie: Eethen)
Dinsdag:          19:00-20:00
Woensdag:      19:00-20:00
Donderdag:    19:00-20:00
                         20:00-21:00
Zaterdag:        9:30-10:30

Locatie: de Bootcamps worden gegeven op het schoolplein van Basisschool De Morgenster in Sleeuwijk

Benieuwd of Bootcampen iets voor jou is?

Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken of een gratis proefles in te plannen!

Bootcamp les buiten in de zomer